06 - 28269530

Relatie met partner

Loop je telkens tegen dezelfde onderwerpen of thema’s aan? En weet je niet hoe jullie verder moeten? Lukt het niet om een veilige en hechte basis te creëren binnen jullie relatie? Merk je dat de verschillen tussen jullie eerder veroordelend werken dan een verrijking in jullie relatie?

Dat wat in het begin van de relatie zo mooi anders was aan je partner kan op een later moment in de relatie juist een ergernis worden. In bijna elke relatie kom je periodes en processen tegen die moeizaam verlopen. Soms is er een aanleiding voor bijvoorbeeld het krijgen van kinderen, een ziekte of ongeval die de verandering in zet. Maar meestal is het een natuurlijk verloop, het lijkt alsof je een stuk verbinding met de ander mist waardoor de basis van jullie relatie niet meer loopt. En je het idee krijgt dat de ander niet meer bij je lijkt te passen.

Zonder dat je er bewust van bent, spelen er onbewuste emotionele- en mentale processen mee in de thema’s waar je tegenaan loopt. Deze activeren telkens opnieuw waardoor het niet lukt om oplossingen te vinden die een blijvend effect hebben. Dit traject kun je beide doorlopen waarbij je je samen ontwikkelt en elkaar ondersteund in het vergroten van elkaars sociale- en  emotionele draagkracht en intelligentie. Er ontstaat enerzijds een dieper besef, meer begrip en je kunt liefdevoller reageren op de kwetsbare gevoelens van jezelf en je partner. Anderzijds creëren jullie een nieuwe basis die bij jullie past waar er ruimte is voor de wensen van jullie beiden.

Je kunt dit traject ook zelf doorlopen, wanneer er een van jullie de motivatie ervaart om dit proces te doorlopen, verandert de hele dynamiek binnen jullie relatie en realiseer je ook een vernieuwde basis.

Bel voor het maken van een afspraak: 06 – 282 69530